Skip to main content

Usluge

  • Popravka air-bag centrala

  • Popravka motornih računara tj. ecu-a

  • Dijagnostika vozila

  • Dekodiranje radija i navigacija

  • Gašenje DPF filtera

  • Servis AUTO KLIMA

Dodatne Usluge

ABS

ABS

RS Chip-Tuning poseduje veliko iskustvo u popravci ABS jedinica poznatih marki i modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima.

Šta je ABS sistem?

ABSKočioni sistem protiv blokiranja osigurava da se kočnice ne blokiraju tokom kočenja. Elektronski sistem osigurava da se kočenje koristi na pumpanju i točkovi ne mogu blokirati. ABS modul se sastoji od različitih komponenti: hidraulične pumpe, senzora, ECU - a i motora pumpe. Kao što je slučaj sa ECU-om. ABS i ECU su podeljeni u dve grupe: ECU sa konvencionalnom PCB i ECU sa hibridnim PCB.

BCM (Body Control Module)

BCM (Body Control Module)

RS Chip-Tuning poseduje veliko iskustvo u popravci i programiranju BCM modula poznatih marki i modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima.

Šta je BCM?

Body Control Module (BCM) je elektronska kontrolna jedinica koja nadgleda razne kontrolne jedinice i senzore i kontroliše protok prema elektronskim komponentama koje nisu direktno povezane sa motorom. Automobil može imati jedan BCM za nadgledanje svih elektronskih jedinica i slanje informacije i napajanje istih, ili može imati više BCM-ova gde svaki BCM nadgleda podmnožicu sklopki elemenata i šalje struju odgovarajućim opterećenjima.

Instrument Table

Instrument Table

 

Česti problemi instrument tabli:

Instrument TableMnoge Instrument table imaju fabricke greške u dizajnu, proizvodne greške ili slabe komponente koje brzo dotraju. Osim ne ispravnih procesora, redovno viđamo i slabije step motore i ne ispravni displeji. Ove komponente se često zamenjuju kvalitetnijim. Obnovljeni instrument često je pouzdaniji od originala.

RS Chip-Tuning poseduje veliko iskustvo u popravci i programiranju instrument tabli od poznatih marki i modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima.

TCU Ploče Menjača

TCU Ploče Menjača

RS Chip-Tuning poseduje iskustvo u popravci i programiranju TCU modula poznatih marki i modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima

Šta je TCU?

TCU je skraćenica za „Transmission Control Unit“, računar koji između ostalog kontroliše radnje prebacivanja poluautomatskog I automatskog menjača. TCU koristi senzore, pogone i ECU za kontrolu prenosa automobila. TCU koristi senzore za merenje parametara kao što su ulazna brzina, izlazna brzina, pritisak spojke i temperatura tečnosti. Možete zamisliti da sistem ne može pravilno raditi kada signal jednog od ovih senzora ne stigne do procesora.

AirBag Reset

AirBag Reset

Da li je vaše vozilo učestvovalo u nekoj saobraćajnoj nezgodi?

Air BagU slučaju da jeste i vazdušni jastuci su se aktivirali, Air Bag modul mora da se zameni ili softverski resetuje da bi opet bilo sve u funkciji, I pritom da se zamene sami vazdušni jastuci.

RS Chip-Tuning poseduje iskustvo u popravci i resetovanju centrala vazdušnih jastuka poznatih marki i modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima.

ECU (Engine Control Unit)

ECU (Engine Control Unit)

RS Chip-Tuning poseduje iskustvo u popravci I programiranju ECU jedinica poznatih marki I modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima.

Pored popravke i programiranja nudimo i zamenske (polovne) motorne računare.

Motorni Racunar tj. ECU je centrala koja kontroliše rad motora, i kod novijih modela komunicira sa ostalim centralama na vozilu. U slucaju da imate problem sa radom motora, ili motor neće da se pokrene, ili sa komunikacijom ostalih centrala moguće je da ECU jedinica ima kvar, softverska ili fizička oštećenja.

EPS (Electric Power Steering) - Servo upravljač

EPS (Electric Power Steering) - Servo upravljač

RS Chip-Tuning poseduje iskustvo u popravci i programiranju Elektro Servo Upravljača poznatih marki i modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima.

EPS (Electric Power Steering) se sastoji od sklopa elektro motora, sensora ugla volana i EPS centrale. U slučaju da vaše vozilo ima problem sa Elektro Servo Upravljačem prvo se mora ustanoviti tj. dijagnostikovati kvar da bi se islo dalje u popravci istog.

SENZORI UGLA VOLANA

EIS (Electric Ignition Switch) - Elektronske kontakt brave

EIS (Electric Ignition Switch) - Elektronske kontakt brave

RS Chip-Tuning poseduje iskustvo u popravci i programiranju Elektronskih Kontak Brava poznatih marki i modela. Da li želite da imate preuređen proizvod koji se ne može naći na veb lokaciji? Molimo kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o mogućnostima.

Neka novija vozila su opremljena sa elektronskim bravama. Kontakt brava služi za kontakt i paljenje motora, a brava stuba upravljača služi za otključavanje volana i da dozvoli kontakt bravi dalji proces. U slučaju da vaše vozilo neće da upali ili ne dozvoljava da otključa volan moguće je da imate problem sa elektronskim bravama.